Officielt navn: Republikken Tyrkiet
Hovedstad: Ankara (4 mill innbyggere)
Største by: Istanbul (ca 17 mill innbyggere)
Folketal: 71 mill
Areal: 783 562 km²
Styreform: Demokratisk republik
Valuta: Tyrkisk lira (TRY)
Valutakurs: 1 lira = ca 3 danske kroner
Sprog: Tyrkisk. På turiststederne snakkes også engelsk, tysk, norsk, svensk, hollandsk etc.
Retningsnummer: +90
Ca 90% muslimer
Nabolande: Georgien, Armenien, Iran, Irak, Hellas, Bulgarien og Cypern.
Tidsdifference: +1 time.
Visa: 3 måneders ophold inden for 6 måneder. Der kan søges om opholdstilladelse, hvis man ønsker at være i landet i længere tid.
Banker og vekslingskontor: findes overalt, også minibanker. Alle kreditkort kan bruges.
Vaccination: Dette behøves ikke.
Shopping: Tyrkiet må siges at være et shopping paradis. Udvalget af varer er stort og til en god pris.
Telefon: God dækning ved de fleste steder.
Internet: Findes overalt, både trådløse zoner på restauranter/caféer, internetcaféer og tilgængelighed på netværk i nærmest alle bygninger.
Strøm: 220 volt, akkurat som hjemme.
Lægehjælp: Her det vigtigt selv at tegne en sygeforsikring før afrejse, da ens sygesykring ikke dækker. Det er dog også muligt at betale lægen kontant.

Seværdigheder:
En rejse i Tyrkiet er som at bladre i en historiebog. En rejse gennem århundreder med folkevandringer og invasioner af fremmede hære fra øst og vest. Der er derfor utallige muligheder for den eventyrlystne: rundture til arkæologiske og historiske steder, sejltur langs den tyrkiske kyst eller en afslappende badeferie.
Steder som Efesos, Troja, Izmir, Pergamon, Heraklia m.fl. gør landet til et eneste stort friluftsmuseum med sine guder, filosoffer, konger og andre kendte skikkelser fra historie og mytologi. Her finder du stedet hvor Noa skulle have strandet med artket, og du kan besøge oldtidsbyen Troja, byen som Odysseus, Akilles og andre af antikkens guder belejrede og indtog i Homers "Iliaden".
En rejse i Tyrkiet er som at bladre i en historiebog.

Topografi:
Næsten 85% af landet har en højde på mindst 450 meter, medianen er 1128 meter. Mere end 80 % af landets overflade er ujævn og bjerget, og der er derfor begrænsede muligheder for landbrug. Tyrkiets højeste punkt er bjerget Ararat og er 5137 meter højt; ligger i nærheden af punktet hvor grænserne mellem de fire lande mødes.

Skik og brug:
Tyrkiet er et land med en ældgammel kultur, som naturligvis har sat sig sine spor i tyrkernes væremåde. Tyrkerne er meget høflige. Det er normalt at hilse på fremmede, som man møder; og venligt at besvare en hilsen. Det er specielt vigtigt at vise respekt overfor ældre mennesker. I moskeer skal man aldrig gå ind med sko og heller ikke være letpåklædt. Husk, at du er her som gæst.

Mad og drikke:
Det tyrkiske køkken er berømt for sine gode råvarer og er regnet som værende et af verdens tre bedste. Madet er dejlig krydret, og med eksotiske dufte og nye smage, gør det alle måltider spændende og udforskende. Priserne på den tyrkiske mad kan variere, men er som oftest lav. Bestiller man kaffe, får man for det meste tyrkiske kaffe med sukker serveret i små kopper. Det vi kalder kaffe, kalder Tyrkerne oftest nescafé. Selv er tyrkerne dog mest begejstrede for tyrkisk te, som kan drikkes på alle tidspunkter af døgnet.

Åbningstider:
For de store varemagasiner i Alanya er åbningstiden 10.00-22.00. Dette er dog også åbningstiden for mange andre butikker i byen. Åbningstiden for bankerne er fra 08.30-12.30 og 13.00-16.30. Offentlige kontorer er åbne fra 08.30-12.30 og 13.00-16.30.

Turkey Promotional Film

Turkey Map


İstanbul Promotional Film

İstanbul Virtual Tour


İzmir Promotional Film

İzmir Virtual Tour


Antalya Promotional Film

Antalya Virtual Tour

http://www.hurriyetdailynews.com