Er der nogen restriktioner for udlændinge ved køb af lejlighed i Tyrkiet?
Nej. Så længe boligen er lovlig bygget, er der ikke nogen restriktioner.

Vil jeg være ejer af ejendommen?
Ja – ved alle ejendomme vi sælger, er det dig der bliver ejer. Du vil modtage et skøde, hvor du vil stå som den officielle ejer. 

Kan udenlandske virksomheder købe ejendomme i Tyrkiet?
Ja – et udenlandsk firma kan godt købe en ejendom i Tyrkiet, så længe det pågældende land har en aftale med Tyrkiet. Vi kan hjælpe, hvis du har en virksomhed, der ønsker at købe ejendom i Tyrkiet.

Kan jeg oprette en virksomhed i Tyrkiet?
Ja – det er muligt som udlænding at starte sin egen virksomhed i Tyrkiet. Kontakt os for mere information.

Hvem prissætter ejendommen?
Ved de fleste af de ejendomme vi sælger, er der en byggeherre, der har bygget ejendommen. Denne byggeherre fastsætter prisen. Det er altså ikke os som ejendomsmæglere, der bestemmer prisen på ejendommen. 

Kan alle sælge ejendomme i Tyrkiet?
For år tilbage kunne alle i princippet sælge ejendomme i Tyrkiet. I dag skal man dog have en ejendomsmægler uddannelse for at sælge ejendomme i Tyrkiet. Dette giver sikkerhed for dig som kunde, da man førhen nemt kunne blive snydt.
 

Hvorfor bruge en autoriseret ejendomsmægler?
Ved at bruge en ejendomsmægler som Alanya Eiendom, sikrer du dig som køber. Vi har et stort udvalg af ejendomme, så du er sikker på at vælge den rigtige. Derudover har vi erfaring med boligmarkedet i Alanya, så vi kan vejlede dig bedst muligt.

Kan udlændinge oprette lån i en tyrkisk bank?
Ja – Alanya Eiendom samarbejder med Deniz Bank, der har tilbyde et lån på 50% af salgsprisen på ejendommen over en periode på 10 år. Kontakt os for mere information. 

Hvad er et TAPU?
TAPU er den tyrkiske betegnelse for skøde. Det er det officielle dokument, der beviser, at du er ejer af ejendommen. Derfor er Tapu/skøde et af de vigtigste dokumenter, når du køber ejendom i Tyrkiet.

Skal jeg have en opholdstilladelse for at måtte købe ejendom i Tyrkiet?
Nej – så længe du har et dansk pas, er det ikke nødvendigt at ansøge om opholdstilladelse i Tyrkiet.

Hvad skal jeg betale i depositum ved at ejendom, der endnu ikke er færdigbygget?
Når du kommet en lejlighed i et boligkompleks, der endnu ikke er færdigbygget, skal du betale 3.000 euro i reservation. Derudover skal du betale 30% af salgsprisen, hvorefter der laves en betalingsløsning med resten af beløbet. 

Er der engelsktalende advokater i Alanya?
Ja – Vi har tilknyttet en engelsktalende advokat, der står til rådighed til at hjælpe dig, hvis du har behov for rådgivning?

Hvorfor er det så billigt at købe en feriebolig i Tyrkiet?
Da Tyrkiets system og økonomi er så meget anderledes sammenlignet med Danmark, vil det også kunne ses på priserne. Tyrkiets økonomi er i fremgang og har haft en faldende inflation fra 30% til i dag på cirka 7%. Derudover ønsker Tyrkiet som land at gøre det attraktivt for udenlandske investorer at købe ejendomme i landet. Det giver dig som køber en fordel, da du kan købe en feriebolig meget billigere end i eksempelvis Spanien eller Italien.


Skal jeg betale skat, når jeg har en ejendom i Tyrkiet?
Som ejer af en ejendom i Tyrkiet, skal du betale en årlig ejendomsskat. Dette beløb varierer fra år til år men er forholdsvis lav.