Här är en sammanfattning av processen vid köp av lägenhet eller hus i Turkiet. En av de viktigaste faktorerna för ett lyckat köp är att köpa från ett företag som har de rätta kontakterna och har god kunskap och lång erfarenhet av att köpa och sälja fastigheteter. Det är också viktigt att anlita en mäklare som känner till vilka byggherrar som är seriösa och som kommer att finnas kvar även efter köpet.
För européer kan det vara bra att välja Alanya Eiendom som är det enda företaget som har personal som har svenska, norska eller turkiska som modersmål och med formell svensk, norsk eller turkisk 
mäklarutbildning och många års erfarenhet. Vår turkiske ägare har många kontakter inom fastighetsbranschen i Norden. Önskar du en värdering av din lägenhet eller hus kommer vi att hjälpa dig med det. Vi guidar våra köpare genom hela köp processen och naturligtvis ser vi till att allt görs enligt turkisk lag.
Många som köper bostad i Turkiet gör det för att få en skön semesterbostad i solen och hyr ut den när de inte själva är där. Andra ser köpet som en ren investering.. Möjligheterna är många och priserna är för närvarande mycket låga. Det handlar mest om att hitta et objekt som passar ditt behov och vi kommer verkligen att anstränga oss så du får vad önskar.
Att köpa fastighet i en expanderande marknad som den i Turkiet är lite annorlunda än att köpa i en mer traditionell marknad som till exempel den i Spanien. I Spanien finns det miljontals människor från hela världen som har redan hittat sin fastighet. Där är alla processer utarbetade och testade och där alla myndigheter har stor erfarenhet av arbete med fastigheter. Det finns alltså sedan lång tid väl fungerande rutiner vid fastighetsköp. Detta är inte fallet i Turkiet. Här leder bristen på erfarenhet och inarbetade rutiner till förseningar och förvirrade situationer. Vi på Alanya Eiendom lovar att vägleda dig genom hela köp processen på ett säkert och smidigt sätt.

Köp genom ett seriöst företag
Det är alltså mycket viktigt att köpa fastighet via ett seriöst företag. På den turkiska fastighetsmarknaden finns det några potentiella fallgropar. Det kan tex röra sig om att byggherren inte har lagfart på fastigheten eller inte följt bygglagen. Under 2004 rapporterade Turkish Daily News att det bara i Istanbul finns 600 000 illegala bostäder.
Liksom i Sverige kan det finnas olika rättigheter/servitut/avtal /inteckningar som kan följa en fastighet . Vi känner till sådana omständigheter så du kan känna dig helt trygg att inte något oväntat dyker upp som påverkar fastigheten och därmed värdet på fastigheten.