Finns det några begränsningar för utlänningar vid köp av fastighet i Turkiet?
Endast på landsbygden och militära zoner. I vår region finns det inga sådana restriktioner.

Kommer fastigheten att vara ”friköpt”?
Ja,alla fastigheter vi säljer i Turkiet är "friköpta".

Kan utländska företag köpa fastighet i Turkiet?
Ja, utländska företag kan äga en fastighet i Turkiet om ditt land har ömsesidigt avtal med Turkiet. Alanya Eiendom har erfarenhet av sådana köpt varför vi  enkelt kan hjälpa dig genom en rätt komplicerad köpprocess.
Kan mitt företag etablera ett investmentbolag i Turkiet?
Ja.. Om du vill investera i turkisk egendom på ett professionellt sätt, kan Alanya Eiendom hjälpa dig att upprätta ett turkiskt bolag. Så att du enkelt kan placera ditt företags pengar i Turkiet.

Vem sätter priset på fastigheten?
Om du köper en ny fastighet, kommer priset att fastställas av byggherren. Oavsett agentens provision betalar du fortfarande samma pris oavsett om du går direkt till byggherren eller via en tredje part.

Kan alla sälja fastigheter i Turkiet?
Ja, servitörer, juvelerare och läderförsäljare är de mest välkända fastighetssäljarna i turistområdena i Turkiet. Alanya Eiendom är ett registrerat fastighetsbolag vid handelskammaren i Antalya.

Vad är fastighetsmäklarens provision?
När en fastighet säljs och registreras, har den licensierade fastighetsmäklaren  rätt att få 3% provision av det faktiska försäljningspriset för objektet
Varför ska jag använda mig av en fastighetsmäklare?
Att gå igenom ett etablerat företag som Alanya Eiendom fastighetsmäklare har flera fördelar. Först och främst kommer du att få se ett brett utbud av fastigheter som matchar dina önskemål och kriterier och inte bara en specifik byggherres projekt.För det andra kommer du ha stor nytta av vår erfarenhet i själva köpprocessen För det tredje kommer du att ha nytta av vår erfarenhet och service genom detstöd och hjälp vi ger  dig med allt som har med din lägenhet att göra när du befinner dig i ditt hemland.

Vem kan köpa fastighet i Turkiet?
Ja. Alla nationaliteter kan köpa egendom i Turkiet. Det finns bara 3 länder som Turkiet har frusit de diplomatiska förbindelserna med: Nordkorea, Armenien och Syrien. Vissa länder tillåter inte turkiska medborgare att köpa en fastighet i deras land. Det är anledningen till att det för medborgarna i dessa länder inte är tillåtet att köpa egendom i Turkiet. Det finns några undantag från denna regel, t.ex. Ryssland. Medborgare i Ryssland kan köpa med särskilt tillstånd av inrikesministeriet (Icisleri Bakanligi).

Kan utlänningar låna pengar i Turkiet?
Alanya Eiendom Fastighetsmäklare har ett samarbete med vissa utvalda byggföretag och är nu i stånd att erbjuda en spännande och unik finansiell produkt till våra kunder i samarbete med Deniz Bank. En 50 % LTV (lån till värde) hypotekslån till fast ränta på 5 % och en återbetalningstid på 10 år.

Vad är lagfart (Tapu)?
Lagfart kallas "TAPU" och alla fastighetsaffärer för utlänningar sker endast genom Mark- och registreringskontoret (lagfartskontoret) i respektive distrikt där fastigheten är belägen.

Behöver jag ha uppehållstillstånd för att få köpa en fastighet i Turkiet?
NEJ!

Vad är den genomsnittliga insättning som krävs vid köp av ett nytt projekt? Kan jag betala i omgångar?
Normalt betalar man 3000 Euro (ca) i reservationsavgift och sedan 30% som betalas in inom fyra veckor. De flesta byggherrar erbjuder delbetalningar (en klumpsumma som skall betalas vid slutförandet av varje byggskede) ofta med en viss flexibilitet gentemot dina personliga förhållanden. Detta fastställs vid tidpunkten för köpet.

Vad är den generella köpprocessen i Turkiet?
Efter betalning av reservationsavgiften kommer Alanya Eiendom utföra lagfartskontrollerna. Ett avtal kommer att upprättas mellan säljaren och köparen. Där alla detaljer såsom slutdatum, betalningsplan, regler och villkor finns med. När detta har undertecknats av alla parter och depositionen är inbetald ansöker du sedan om en säkerhetsprövning som tillåter dig att äga en fastighet i Turkiet. Den söks oftast av byggherren för din räkning. Om du önskar  kan du ge oss en fullmakt så att vi kan utföra  det nödvändiga pappersarbetet i ditt ställe.

 

Vad händer efter att jag fått det nödvändiga tillståndet?
Alanya Eiendom utför före färdigställande kontroller. Efter detta kommer du (eller din fullmaktstagare) att underteckna en överlåtelsehandlingeni närvaro av en tjänsteman på fastighetsregistreringskontoret som sedan registrerar dig som officiell ägare av fastigheten. Fastighetsskatten betalas i detta skede.

Finns det engelsktalande advokater i Turkiet?
Ja, det finns ansedda engelskspråkiga jurister/advokater och vi kan presentera dem för dig under din visningsresa.Varför är det så billigt att köpa egendom i Turkiet?
Turkiets ekonomi har stärkts och inflationen har sjunkit från 30% till hanterbara 7% under de senaste åren. En fattig befolkning, som fortfarande brukar kontantköp, har hållit priserna låga, men de börjar stiga. Detta är delvis på grund av intresse från utländska investerare och även att fler inteckningsalternativ börjar dyka upp för turkiska medborgare. Så bolånemarknaden blir mer konkurrenskraftig, och öppnar upp för utländska köpare, vilket gör att priserna fortsätter att stiga.

Vad ska jag räkna med att betala i gemensamma avgifter?
Detta varierar för de olika projekten. Alanya Eiendom kommer att informera dig innan ditt köp.

Finns det några årliga skatter?
Statliga fastighetsskatten, miljöskatt och förmögenhetsskatt. Men dessa är relativt låga och din advokat kommer att informera dig.

Kan jag försäkra min egendom?
Alanya Eiendom hjälper dig att försäkra din egendom.

Kan jag hyra ut min fastighet?
Ja. Den viktigaste säsongen är från april till oktober, men du bör ändå kunna hyra ut den även under vintermånaderna till lägre priser. Under högsäsongen kan du förvänta dig en mer rimlig avkastning.

Vad sägs om möblering av min egendom?
Många byggherrarerbjuder möbelpaket. Du kan köpa möbler på nätet. Besök gärna ”Köpa möbler” på Alanya Eiendoms hemsida.

Hur ser det ut om man jämför de allmänna levnadskostnader med Sverige?
Färskvaror är billigt. De flesta produkterna är upp till 50 % billigare än i Sverige. Men elektriska apparater är dyrare med priser som är jämförbara med svenska priser.

Vad är det för statligt system i landet?
Det är en demokratiskt vald regering som i Sverige. Turkiet är också en av de fem permanenta medlemmarna i Nato.

Vad sägs om visningsresor?
En viktig del i vår service är den personliga visningsresan vi ordnar för varje kund som vill resa hit för att se potentiella lägenheter/hus. Varje visningsresa är unik och utformad för att passa våra kunders krav. Nyckelordet är service - vi pratar med dig innan du gör din resa, tar reda på exakt vilken typ av egendom och plats som är av intresse för dig och skräddarsyr din resa därefter. Vi ger gärna fullständig information på begäran.